Нашата мисија

Ние развиваме и испорачуваме економична и Plug-and-оптичка оптичка мрежа Middleware за клиенти заснована врз најразлични технологии како што се VCSEL, PAM4, Кохерентна оптичка комуникација, интегрирани чипови со силиконска фотоника и интегрирано пакување со голема брзина. Овие Middleware вклучуваат оптика од 200G / 400G центар за податоци, оптика 5G xWDM и Кохерентни оптички модули. Нашата основна надлежност е дизајн иновации, вклучувајќи едноставност, естетика, сигурност и конзистентност.

Кои сме ние

GIGALIGHT основано е во 2006 година. Тоа е извонредно претпријатие за брендови во областа на глобалните оптички комуникации, како и технолошки лидер и иноватор на дизајнот во областа на глобалниот центар за податоци. Нашата главна products вклучуваат модули за оптички примопредаватели (вклучително и видео оптички модули со висока резолуција), активни оптички кабли (вклучително и потрошувачки USB иHDMI) и кохерентни оптички модули. На companyТехнолошките платформи вклучуваат оптички дизајн и пакување на слободен простор, дизајн и пакување на силиконски оптички чип, платформа за технологија за хибридно пакување COB, повеќеканална платформа за оптичко склопување под-микрони и кохерентна платформа за оптичка комуникациска технологија. Главните клиенти вклучуваат глобални Интернет компании, телекомуникациски оператори, продавачи на комуникациска опрема и интегратори на мрежни системи.

Основна конкурентност

Вести

 • ГИГАЛАЈТ да ја прикаже 5G оптичката интеграција ...-2020 09 28-

  Шенжен, Кина, 28 септември 2020 година - ГИГАЛАЈТ, денес објави дека ќе ги прикаже оптичките примопредаватели од серија 5G и пасивните оптички компоненти во текот на 14-ти и 16-ти октомври на 29-ти Кина I ...

 • Gigalight Стартува целосен опсег од 200G Опти ...-2020 06 08-

  Шенжен, Кина, јуни 8, 2020 - Gigalight, водечки иноватор во светот на оптички дизајн за интерконекција, лансираше комплетна серија на оптички предаватели на центарот за податоци 200G врз основа на 50G ...

 • Gigalight's 10GBASE-T SFP+ Модул помине ...-2020 04 21-

  Шенжен, Кина, 21 април 2020 година - Неодамна, Gigalight's 10GBASE-T SFP + модулот за бакарен примопредавател го помина строгиот тест за напон на напон од 1KV и другите предмети за тестирање од страната на клиентот до ...

 • Gigalight Стартува засилен 100G QSFP28 А ...-2020 04 14-

  Шенжен, Кина, 14 април 2020 година - Со цел да се прилагодиме на апликации со високи перформанси (HPC) и трговија со голема фреквенција (HFT), Gigalight неодамна започна серија подобрувања ...

ГИГАЛАЈТ да ги прикаже решенијата за оптички интерконекција 5G на PT20

-2020 09 28-
GIGALIGHT, денес објави дека ќе ги прикаже оптичките примопредаватели од серија 5G и пасивните оптички компоненти во периодот од 14-ти до 16-ти октомври на PT20 во Националниот конгресен центар во Пекинг. Бројот на штанд е E1-1368.

Gigalight Стартува целосен опсег од 200G оптички предаватели за интерконекции на центарот за податоци

-2020 06 08-
За да се задоволат потребите на клиентите за компјутерски мрежи за поголема ширина на опсег, Gigalight лансираше комплетна серија на 200G оптички приемници за центри за податоци базирани на 50G PAM4 DSP платформа.